Landwinkel

zuivelland

In een landwinkel worden producten verkocht die rechtstreeks bij de boer vandaan komen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld melkproducten. Van melk kan enorm veel gemaakt worden. Zo kan je bijvoorbeeld kaas maken van melk. Maar je kan ook verse melk kopen bij de landwinkel. Daarnaast kan je ook andere zuivelproducten kopen in de landwinkel. Hier gaat het bijvoorbeeld om karnemelk, boter of yoghurt. Een landwinkel is dus perfect voor al uw zuivel. Je gaat het nergens verser krijgen dan bij de landwinkel. De landwinkel heeft een eigen recept voor het maken van hun producten. Ook produceren zij het op ambachtelijke wijze. Naast zuivel kan je bijvoorbeeld ook jam, eieren of mosterd kopen. Voor het kopen van een origineel cadeau is een landwinkel ook perfect. Hiervoor kan je een mandje kopen met verschillende producten van het land.

Kazen

Bij de landwinkel, kan je verschillende soorten kazen kopen. Deze kazen zijn allemaal vers gemaakt, met verse melk. Deze melk komt rechtstreeks van de koeien die je in de buurt van de landwinkel in de wei ziet grazen. Als eerste zijn er de ‘normale’ kaassoorten, namelijk jong, jong belegen, belegen en oude kaas. Daarnaast kan je ook kiezen voor verschillende soorten kruidenkazen. Kruiden waar je hierbij aan kan denken, zijn rozemarijn, brandnetel, komijn, peper of mozzarella. Dit is slechts een greep uit het aanbod kruidenkazen. Het aanbod kaas is dus enorm en ook nog eens vers.

Waarom kopen bij een landwinkel?

Het is heel erg goed om producten te kopen bij een landwinkel. Dit is zo om verschillende redenen. Als eerste zijn producten in een landwinkel niet bewerkt. Veel producten in de supermarkt zijn bewerkt met bijvoorbeeld conserveermiddelen die het product langer houdbaar maken. Ook weet je bij een landwinkel zeker dat er geen andere stoffen toegevoegd zijn, bijvoorbeeld suiker. Daarnaast is het ook milieubewust om spullen te kopen bij een landwinkel. Producten die rechtstreeks van de boer komen, gaan namelijk direct naar de landwinkel. Hierdoor hoeft het niet eerst naar een fabriek te gaan en keer op keer vervoerd te worden. Dit is erg positief voor het milieu. Daarnaast kan je ook je eigen bakjes, flessen of dergelijke zaken meenemen, om het milieu nog meer te steunen en overbodig afval tegen te gaan. Daarnaast is een landwinkel vaak bij je in de buurt. Zo kan je ook de lokale ondernemer steunen, in dit geval de lokale boeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *